Поширення додатків #

Під “поширенням додатків” мається на увазі те, що ви, як власник CRM системи, можете надавати доступ до додатків іншим користувачам.

У системі GudHub існує два способи поширення додатків: за допомогою елементу “Sharing” безпосередньо у самому додатку та шляхом створення груп у налаштуваннях профілю.

Перший спосіб поширення додатків #

Під час створення будь-якого додатку, за замовчуванням, на верхній панелі у вас є кнопка “Sharing”. Саме вона дозволяє надати користувачам доступ до конкретного додатка. scr1 Цей елемент дозволяє поширити один додаток за раз будь-якій кількості користувачів.

Для того, аби поширити додаток, натисніть на кнопку “Sharing”.

Далі натисніть “Add” та оберіть користувачів, яким хочете надати доступ до додатка. scr3 scr4 Після додавання користувача у вас з’являться чотири кнопки із різним рівнем доступу до додатка: Read, Read&Write, Admin та Blocked. scr5 Read – статус, який дозволяє користувачеві лише переглядати додаток.

Read&Write – статус, який дозволяє користувачеві змінювати дані у додатку

Admin – статус, який дозволяє користувачеві повністю редагувати додаток, але не дозволяє його видаляти.

Статус “Blocked" означає, що користувач не може заходити у додаток та переглядати його.

Щоб доданий користувач міг надавати доступ до додатку іншим користувачам він повинен мати статус “Admin". В інших випадках додані користувачі цього робити не можуть.

Надання додатку статусу “Public” #

Перш ніж переходити до другого способу поширення додатків варто згадати про можливість надання додатку статусу “Public” у системі GudHub.

Для цього зайдіть у налаштування додатка. scr6 Як ви можете бачити зараз статус “Public” у додатка “Клієнти” не активний.

Активація статусу “Public” дозволить користувачам мати доступ до даних додатку, при цьому не маючи доступу до самого додатка.

Тобто, якщо у вашій системі поєднано два додатка між собою, але лише один із них має статус “Public”, а інший – ні, то користувачі матимуть доступ лише до даних “публічного” додатку. У той час, як дані з іншого, не “публічного” додатку підтягуватися їм не будуть.

Розглянемо цей випадок на прикладі.

Припустимо, у системі є два додатки: “Клієнти” та “Відвідування”. scr9 Додаток “Відвідування” має “публічний” статус. scr10 У додаток “Клієнти” підтягується інформація з додатку “Відвідування”. 41 Оскільки додаток “Відвідування” має статус “Public”, дані з нього будуть підтягуватися у додаток “Клієнти”, хоча на головній сторінці додатку “Відвідування” не буде. scr11 Як поєднати додатки між собою та налаштувати обмін даними між ними ви можете дізнатися у нашому окремому матеріалі.

Другий спосіб поширення додатків #

Ви також можете поширити додатки та, відповідно, надати доступ до них шляхом створення груп у налаштуваннях профілю.

Для цього натисніть “Settings”. Screenshot from 2026-09-29 15-43-32 Та перейдіть у вкладку “Groups”. scr13 Щоб створити групу натисніть “Add”.

Вкажіть назву групи та натисніть “Add” для підтвердження. scr15 Таким чином ви отримуєте можливість одночасно надати доступ великій кількості людей до великої кількості додатків. На відміну від першого способу, який дозволяє надати доступ лише до одного конкретного додатка.

Тут ви можете редагувати вже раніше згадані статуси. scr17 А також – рівні доступу учасників до самої групи.

Учасники зі статусом “Admin" можуть самостійно додавати додатки до групи.

Статус “Member" цього робити не дозволяє.

Пріорітетність статусів #

Статуси, надані під час поширення додатків першим способом, за допомогою елементу “Sharing” мають вищий рівень пріоритетності, ніж статуси, надані під час поширення додатків за допомогою “Groups”.

У якості прикладу розглянемо таку ситуацію. У “Groups” користувач та його доступ до додатку перебуваються у статусі “Blocked”. scr19 Але безпосередньо у додатку у цього ж користувача стоїть статус “Admin”.  scr20 У такому разі статус “Blocked” у “Groups” не працюватиме, і користувач все одно матиме адмінський доступ до цього додатка.

Отже, під час поширення додатків у GudHub важливо враховувати не лише спосіб надання доступу, а й встановлені рівні прав користувачів. Використовуйте Sharing для індивідуального керування доступом до окремих додатків, а Groups – для централізованого налаштування доступу до кількох додатків одночасно. Це дозволить зручніше організувати спільну роботу та контролювати права користувачів у CRM-системі.